Lilian Bergman:

Voorzitter

Mijn naam is Lilian, afkomstig uit Kolhorn (een klein dorpje in Noord-Holland). Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Paraveterinair in Barneveld ben ik verder gaan studeren. Zo volgde er een hbo-propedeuse dier- en veehouderij in Dronten waarmee ik vervolgens kon starten met de opleiding Diergeneeskunde. Nu zit ik in de 3de master en hoop ik aankomend jaar afgestudeerd dierenarts te mogen zijn! Als in het voorjaar alles groeit en bloeit, de lammeren en koeien weer lekker buiten staan is dit volop genieten. Je moet wel gek zijn om midden in de nacht je bed uitgeroepen te worden om een koe of schaap te verlossen waarbij de bevallig niet vordert, ik noem dit eerder prettig gestoord. En laat dit nu ons toekomstige beroep zijn, samen met de veehouder deze taak verrichten en tot een goed einde brengen. Naar mijn mening bestaat er dan ook geen mooiere droombaan. Ik vind het belangrijk om de praktijk dichter bij de student te brengen, de drempel te verlagen en de studie ‘tastbaar’ te maken. Hoe leuk is het om deze gemeenschappelijke passie voor herkauwers te mogen delen aan de hand van lezingen, workshops en uitstapjes met de medebestuursleden.

Nicky Barnhoorn:

Vice-voorzitter

Hoi allemaal! Ik ben Nicky, 20 jaar en ik zit in de 1ste master van diergeneeskunde. Na de functie commissie-lid over te hebben gedragen, mag ik mijzelf dit jaar Vice-voorzitter van de VSGh noemen.
Herkauwers is een richting wat mij van begin af aan erg interesseert. Ik merk dat ik met veel enthousiasme naar lezingen ga en dat ik tijdens colleges veel aandachtiger luister als er weer wat nieuws wordt verteld over de meer-magigen. Ik vind de VSGh daarom niet alleen een onwijs mooie en leerzame kans om op een andere manier bezig te zijn met de diergeneeskunde, maar ook een manier om te zorgen dat jullie net zo enthousiast worden van herkauwers als ik ben! Ik kijk alvast enorm uit naar de toffe activiteiten die we dit jaar voor jullie klaar hebben. Hopelijk zie ik jullie daar!

Bavo De Meulenaer:

PR-extern & Webmaster

Hallo ik ben Bavo De Meulenaer, ik zit in m’n 3e master optie herkauwers.

Hoewel ik geen landbouwersachtergrond heb, is de liefde voor herkauwers gegroeid door wekelijks op pad te gaan met een veearts maar ook door stages in binnen en buitenland. Ik ondervind dat je het meeste leert uit de praktijk dus aarzel niet om zelf de eerste stappen te zetten.

Na een jaar in de commissie te zitten sluit ik m’n VSGh carrière af met twee jaar PR-extern, jullie mogen me dus zien als aanspreekpunt van de vereniging! Daarbovenop zal ik zoveel mogelijk proberen om jullie zowel theorie, praktijk en ervaringen bij te brengen.

Hopelijk tot snel!

Bjorn Verhoeven:

PR-extern

Hoi! Ik ben Bjorn Verhoeven, 22 jaar oud en 1ste master student. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf in sint hubert, daar heb ik mijn vader vaak met veel liefde geholpen met verschillende werkzaamheden. De passie voor herkauwers is dan ook al vroeg ontstaan. Ik vind het nu tijd om de volgende stappen te zetten binnen de herkauwers en mijn steentje bijdragen binnen de VSGh is een van deze stappen.

Ik kijk er naar uit om dit jaar samen met jullie veel te leren van de leuke lezingen en activiteiten die we georganiseerd hebben, tot snel!

Lisa ’t Mannetje:

PR-intern

Hallo allemaal! Ik ben Lisa ’t Mannetje, 26 jaar en laatstejaars student optie Herkauwers. Na het behalen van mijn MBO diploma voor Biotechnologisch analist heb ik mijn HBO propedeuse behaald aan de hogeschool. Hiermee kon ik vervolgens starten met de opleiding Diergeneeskunde. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden. De meeste mensen die mij kennen weten dat ik ben opgegroeid met paarden en kijken me ook altijd een beetje verbaast aan wanneer ik vertel dat ik voor de afstudeerrichting herkauwers heb gekozen. Tijdens het begin van de opleiding is mijn interesse in herkauwers en cameliden ontstaan en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een echte passie.

Ook dit jaar zal ik mijn vertrouwde functie van PR-intern uitvoeren. Hopelijk tot snel op één van onze activiteiten!

Femke Spronk:

PR-intern

Hoi allemaal! Ik ben Femke Spronk en ik ga dit jaar beginnen aan mijn 1e master.

Dit jaar ga ik de functie PR-intern vervullen samen met Lisa. Ik heb er echt super veel zin in en ik kan niet wachten om te beginnen! Ik ben zelf niet opgegroeid tussen de herkauwers, maar na enkele stages te hebben gevolgd en te hebben gewerkt op een melkveebedrijf was ik helemaal om.

Ik hoop dat ik het enthousiasme over onze herkauwvriendjes op jullie kan overbrengen. Tot snel!

Karlijn Stout:

Penningmeester

Hoi iedereen! Ik ben Karlijn, 23 jaar en ik zit in de tweede master. Ik ben vereerd dat ik dit jaar nogmaals de penningmeester van de VSGh mag zijn. Ik heb zelf weinig ervaring in de landbouwsector, maar dat weerhoud mij er niet van om zelf stappen te ondernemen en naast de studie hierover meer te leren. Herkauwers, groot en klein, hebben altijd al een speciaal plekje in mijn hart en ze zijn altijd al een interesse van mij geweest. Een studievereniging als de VSGh geeft ons de ultieme kans om de visie binnen deze sector te verbreden. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd nieuwe dingen te leren zijn en dat je de meeste kennis vanuit de praktijk opdoet. Ik ga er mijn best voor doen om alles binnen de VSGh op orde te houden, zodat jullie tijdens onze lezingen en activiteiten meer theoretische en praktische kennis kunnen opdoen over deze sector. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme aan jullie kan overdragen en wie weet tot snel!

Mattijs Merckx:

Commissie

Hey! Ik ben Mattijs, en voor het 2e jaar op rij ben ik commisielid voor VSGh! Samen met de andere commissieleden proberen we ook dit jaar weer interessante lezingen en workshops te organiseren. Hopelijk zien we je op een van onze activiteiten!

Eline De Smedt:

Commissie

Hallo! Ik ben Eline en zit in de 3e master, natuurlijk heb ik gekozen voor de optie herkauwers.

Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door koeien en na een stage op een melkgeitenbedrijf werd mijn interesse in herkauwers alleen maar groter. Ook dit jaar zal ik de functie van commissielid op mij nemen en met veel plezier en enthousiasme samen met de andere commissieleden zorgen voor het goede verloop van onze lezingen en activiteiten. Zo kunnen we hopelijk de studenten een stapje dichter bij de praktijk brengen. We proberen topics die in de studie niet of maar oppervlakkig aan bod komen te belichten zodat studenten met een zo breed mogelijke kijk later in het vak stappen. Laten we er een leuk en leerrijk jaar van maken.

Janiek Derix:

Commissie

Mijn naam is Janiek Derix afkomstig uit het Brabantse Asten (NL). Ik ben opgegroeid op het voorheen kalkoenenbedrijf en meelwormenkwekerij van mijn ouders. Mijn passie voor dieren kwam steeds meer naar boven tijdens mijn studie Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool ’s Hertogenbosch. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik alsnog de keuze heb gemaakt om Diergeneeskunde te gaan doen na het afstuderen aan de HAS. Al jaren werk ik met veel plezier op een melkgeitenbedrijf, waar ik veel kan en mag leren. Tijdens mijn vorige studie, vond ik de functie binnen de studievereniging m.b.t. vee ontzettend interessant en leuk. Daarom ben ik blij dat ik nu vanaf mijn 2e bachelor me aan mag sluiten bij het bestuur van VSGh om zo een verrijking binnen onze studie toe te voegen!

Mijn doel is om veel te leren vanuit de praktijk. Dit houdt immers mijn motivatie voor het (vaak) harde werken in stand. Daarnaast verbreed je je netwerk binnen zowel medestudenten als professionals. Als agrarische sector staan we voor belangrijke uitdagingen en daarom is zo’n divers netwerk belangrijk! Tot snel!

Femke van der Linden:

Commissie

Dag iedereen!
Graag stel ik me even aan jullie voor; Ik ben Femke en zit in de tweede master. Daarentegen heb ik nog een aantal vakken van de eerste master, dus wellicht dat we elkaar tijdens die colleges ook eens treffen! Ik ben de studie begonnen met een grote passie voor rundvee, echter gedurende mijn bijbaantje, stages en opleiding is de liefde voor de kleine herkauwers en huisdieren gegroeid. Kortom, er is weinig dat ik niet interessant vind! Het mooie van de landbouwtak vind ik dat het heel breed is, veel facetten zoals voedselveiligheid, milieu en diergeneeskunde hangen in deze tak nauw samen. En met deze veranderende wereld om ons heen is het denk ik voor iedereen van belang om hier het een en ander vanaf te weten. Als commissielid wil ik dan ook graag dat iedereen zich welkom voelt, ondanks dat je misschien niet afstudeert in deze richting! Ik kijk er naar uit om samen met jullie en alle leden van VSGh er een tof en leerzaam jaar van te maken.

Roelfien Van De Wetering:

Webmaster

Hoi! Ik ben Roelfien, 21 jaar en zit in de tweede bachelor.

Ik ben opgegroeid op een geitenboerderij in Duitsland – vandaar ook mijn interesse in herkauwers! Door in de vakanties en op vrije dagen mee te lopen met rundveedierenartsen is deze passie alleen maar gegroeid en daarom vind ik het onwijs leuk om dit jaar deel te mogen uitmaken van het VSGh-team! Ik vind het belangrijk om al vroeg in de opleiding praktische dingen te leren, niet alleen om goed voorbereid te zijn op het “echte werk” maar ook om de theorie beter te begrijpen en zeker ook als reminder waarvoor je zo hard studeert.

Daarom hoop ik dat wij dit jaar veel interessante activiteiten kunnen organiseren voor jullie!