Lilian Bergman:

Voorzitter

Mijn naam is Lilian, afkomstig uit Kolhorn (een klein dorpje in Noord-Holland). Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Paraveterinair in Barneveld ben ik verder gaan studeren. Zo volgde er een HBO propedeuse dier- en veehouderij in Dronten waarmee ik vervolgens kon starten met de opleiding Diergeneeskunde. Nu zit ik in de 2de master en met een aantal jaar hoop ik dan ook afgestudeerd dierenarts te mogen zijn! Naast mijn werk in de dierenkliniek als paraveterinair, breng ik geregeld wat uren door op de boerderij. Iedere dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Als in het voorjaar alles groeit en bloeit, de lammeren en koeien weer lekker buiten staan is dit volop genieten. Je moet wel gek zijn om midden in de nacht je bed uitgeroepen te worden om een koe of schaap te verlossen waarbij de bevallig niet vordert, ik noem dit eerder prettig gestoord. En laat dit nu ons toekomstige beroep zijn, samen met de veehouder deze taak verrichten en tot een goed einde brengen. Naar mijn mening bestaat er dan ook geen mooiere droombaan. Ik vind het belangrijk om de praktijk dichter bij de student te brengen, de drempel te verlagen en de studie ‘tastbaar’ te maken. Na mijn functie als pr-extern afgelopen jaar zal ik dit academiejaar werkzaam zijn als voorzitter. Hoe leuk is het om deze gemeenschappelijke passie voor herkauwers te mogen delen aan de hand van lezingen, workshops en uitstapjes met de medebestuursleden.

Jinke de Haan:

Vice-voorzitter

Hallo allemaal! Ik ben Jinke! Vorig jaar was ik bekend als de penningmeester, maar dit jaar neem ik de functie van vice-preases op mij. Ik ben een 3e jaars masterstudente die uiteraard heeft gekozen voor de mooiste optie, namelijk herkauwers! Alles dat herkauwt heeft mijn interesse en hier wil ik uiteraard zo veel mogelijk over leren. Met de VSGh hoop ik dan ook leuke en interessante evenementen te organiseren en de kant van de praktijk tot leven te brengen bij de studenten. Laten we er een mooi jaar van maken!

Maud Camp:

Pr-extern

Hey! Ik ben Maud Camp, 3e master optie herkauwers. Dit jaar ben ik PR-extern voor VSGh. Zelf heb ik een grote passie voor zowat alle herkauwers. Wanneer ik tussen het vee en de boeren loop, ben ik helemaal in mijn element. Ook weer dit jaar ga ik samen met mijn leukste collega’s van VSGh ervoor zorgen dat jullie via onze leuke lezingen en activiteiten, net zo enthousiast van herkauwers worden als wij!

Bavo De Meulenaer:

Pr-extern & Webmaster

Hallo ik ben Bavo De Meulenaer, ik zit in m’n 2e master en ben vastberaden om mij te specialiseren binnen de herkauwers. Hoewel ik geen landbouwersachtergrond heb, is de liefde voor herkauwers gegroeid door wekelijks op pad te gaan met een veearts maar ook door stages. Ik ondervind dat je het meeste leert uit de praktijk dus aarzel niet om zelf de eerste stappen te zetten. Daarbovenop zal ik zoveel mogelijk proberen om jullie zowel theorie, praktijk en ervaringen bij te brengen. Hopelijk tot snel!

Lara Deporte:

Pr-intern

Hey allemaal, ik ben Lara Deporte en begin aan mijn 2de jaar als PR intern bij VSGh. Ik ben laatstejaars en ben 25 winters jong. Ik kom uit een heel klein dorpje dus voor ieders gemak zal ik zeggen dat ik uit de buurt van Sint-Niklaas kom. Na me 10 jaar met paarden bezig gehouden te hebben, heb ik door deze studie de onoverkomelijke charmes van herkauwers ontdekt. En dat dit is uitgegroeid tot een meer dan verontrustende passie is een understatement. Vandaar dat ik mijn enthousiasme graag een uitlaadklep geef door me voor de VSGh in te zetten om jullie zo dicht mogelijk tot bij onze meermagige vrienden te brengen. Hopelijk tot snel op één van onze lezingen/activiteiten!

Lisa ’t Mannetje:

Pr-intern

Hi allemaal! Ik ben Lisa ’t Mannetje, 25 jaar en 2e master student. Ook al ben ik opgegroeid in de paardenwereld is het juist deze van de herkauwers die mij het meest heeft aangetrokken gedurende deze studie. Dit komt onder andere door de lezingen georganiseerd door het VSGh, maar ook door mee te lopen met de vee arts en op husbandry stage’s te gaan. Dit alles heeft mij een grotere inkijk gegeven in hoe het hier aan toe gaat, van de hobby dieren tot aan de veehouderij. Dus ook al heb je nog geen ervaring of kennis in een bepaalde richting die je interesseert laat dit je absoluut niet tegen houden! Ervaring en kennis moet je immers opbouwen 😉 Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om dit jaar – samen met Lara – de functie van PR-intern te vervullen bij het VSGh en jullie op de hoogte te houden van de toekomstige lezingen, workshops en de wekelijkse quizjes op facebook en Instagram

Karlijn Stout:

Penningmeester

Hoi iedereen! Ik ben Karlijn en ik zit in de eerste master. Ik kan niet wachten om dit jaar de penningmeester van de VSGh te mogen zijn. Ik zou graag jullie willen helpen met het verbreden van jullie kennis over onder andere het praktijkleven van deze sector. Dit door alles zo goed mogelijk op orde te hebben binnen de VSGh zodat jullie meer bij kunnen leren! Wie weet tot snel :).

Eline De Smedt:

Commissielid

Hallo! Ik ben Eline en zit momenteel in de 2e master. Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door koeien en na een stage op een melkgeitenbedrijf werd mijn interesse in herkauwers alleen maar groter. Dit jaar is mijn eerste jaar als bestuurslid en met veel plezier en enthousiasme zal ik samen met de andere commissieleden zorgen voor het goede verloop van onze lezingen en activiteiten. Zo kunnen we hopelijk de studenten een stapje dichter bij de praktijk brengen. Tot snel op een van onze activiteiten!

Mattijs Merckx:

Commissielid

Hallo! Ik ben Mattijs, 21 jaar en begin dit jaar aan mijn 2e master! Als boeren/dierenartsen zoon is de appel niet ver van de boom gevallen en liggen mijn interesses vooral bij alles wat meer dan 1 maag heeft en herkauwt! Om deze vonk ook op jullie te laten overslaan zal ik dit jaar helpen als commissielid van Vsgh om toffe activiteiten te organiseren! Naar activiteiten komen is op eigen risico, eenmaal verkocht aan het rundvee is er jammer genoeg geen weg meer terug 😉 Tot snel!

Nicky Barnhoorn:

Commissielid

Hoi allemaal! Ik ben Nicky, 19 jaar en ik zit in de 3de bachelor van diergeneeskunde. Herkauwers is een richting wat mij van begin af aan erg interesseert. Ik merk dat ik met veel enthousiasme naar lezingen ga en dat ik tijdens colleges veel aandachtiger luister als er weer wat nieuws wordt verteld over het rund. Ik vind het daarom niet alleen leuk om activiteiten daarover te organiseren, maar vind het ook een onwijs mooie en leerzame kans om op een andere manier bezig te zijn met de diergeneeskunde. Ik kijk alvast enorm uit naar de toffe activiteiten die we dit jaar voor jullie klaar hebben. Hopelijk zie ik jullie daar!